Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Θαύμα, εμφάνιση του Αγίου Γεωργίου στο Ελαιοχώρι Αρκαδίας!

Το γεγονός μετέφεραν στον Πατέρα Χρυσοβαλάντη τρεις νεαροί επιστήμονες, γεωλόγοι μεταλλειολόγοι, και συνέβη τον Μάρτιο του 2015.


Οι τρεις επιστήμονες, τα στοιχεία των οποίων έχουμε στη διάθεση μας, είχαν πάει σε ημιορεινή περιοχή της περιφέρειας Ελαιοχωρίου Αρκαδίας με σκοπό να επισκεφτούν διάφορες γεωτρήσεις και να κάνουν συγκεκριμένες μετρήσεις. Οι μετρήσεις αυτές (ακοομετρικές λέγονται) γίνονται με ειδικά ηλεκτρονικά όργανα και με ένα καλώδιο-αισθητήρα που κρεμιέται για πολλά μέτρα μέσα σε κάθε γεώτρηση και καταγράφει δονήσεις, με λίγα λόγια.


Έτσι φτάνοντας στην πρώτη γεώτρηση, άρχισαν να μετράνε μέχρι που ένας από αυτούς παρατήρησε κάποιον παράξενο επαναλαμβανόμενο ήχο να ακούγεται μέσα από την γεώτρηση και να καταγράφεται και στα όργανα μέτρησης. Εξέτασαν κάθε ενδεχόμενο βλάβης του οργάνου και αφού βεβαιώθηκαν ότι όλα είναι εντάξει, επανέλαβαν την μέτρηση και διαπίστωσαν ότι άκουγαν και πάλι κάτι σαν καλπασμό αλόγου! Υπέθεταν ότι ίσως κάποιο ζώο (η περιοχή έχει μουλάρια) έχει ξεφύγει και τρέχει και αυτό ήταν που επηρεάζει τις μετρήσεις τους. 
Συνέχισαν για την επόμενη γεώτρηση που βρισκόταν αρκετά μακριά από την πρώτη. Όταν άρχισαν την μέτρηση διαπίστωσαν και εκεί το ίδιο. Δηλαδή άκουγαν και κατέγραφαν έναν περίεργο αλλά πεντακάθαρο ήχο που έμοιαζε με καλπασμό αλόγου! Το ίδιο συνέβη και στις υπόλοιπες γεωτρήσεις, πέντε τον αριθμό, που επισκέφτηκαν για να μετρήσουν εκείνη την μέρα. Σε όλες κατέγραψαν καθαρά έναν καλπασμό αλόγου να κινείται περιφερειακά του χωριού!
Αργά το απόγευμα έφτασαν σε ένα πηγάδι ακριβώς απέναντι από την εκκλησία του χωριού, και είπαν να μετρήσουν και στο πηγάδι για να γράψουν ακόμα λίγες υπερωρίες πριν επιστρέψουν στην υπηρεσία τους. Όταν σύνδεσαν το όργανο διαπίστωσαν ότι άκουγαν πλέον πολύ δυνατά τον ίδιο καλπασμό, ο οποίος σταδιακά αυξανόταν σαν να πλησίαζε προς το μέρος τους. Ενώ παρατήρησαν το νερό στο πηγάδι να τραντάζεται και στην επιφάνεια του να διαγράφονται καθαρά οπλές λευκού αλόγου!
Τρομαγμένοι οι τρεις νέοι επιστήμονες έτρεξαν προς την εκκλησία, στον διάδρομο της οποίας συνάντησαν τον Ιερέα της έναν ογδοντάχρονο ασπρομάλλη παπά με μαγκούρα, που τους καθησύχασε και τους είπε ότι αυτό που άκουσαν είναι ο Άγιος προστάτης του χωριού που περιφέρεται και φυλάει το χωριό από δεκαετίες. Υπάρχουν μαρτυρίες από την κατοχή και παλαιότερα που χωρικοί άκουγαν τον έφιππο Άγιο Γεώργιο να προστατεύει το χωριό τους. Για αυτό και η εκκλησία είναι αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο και το χωριό του αποδίδει τις δέουσες τιμές.
Οι μεταλλειολόγοι έφυγαν από το χωριό αφού προσκύνησαν στην εκκλησία και τονίζουν ότι είναι πρώτη φορά που με επιστημονικό τρόπο έχει καταγραφεί η θεία παρουσία σε mp3 κάτι που δίνει αποστομωτική απάντηση σε όσους δεν πιστεύουν...

Για να ακούσετε το ηχητικό αρχείο από τον καλπασμό του Αη Γιώργη όπως καταγράφηκε επιστημονικά πατήστε εδώ.

6 σχόλια:

  1. Παναγούλα Καπετανάκη27 Ιουλίου 2015 στις 1:06 π.μ.

    Άγιε Γεώργιε πρέσβευε υπέρ ημών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Αγιος Γεοργιος ινε θαβματουργος πολι. εχι ενφανιστι και σε του λογουμου πολες φορες τα τελεφτεα χρονια. μια φορα τον ιδα πανο σε αλογο και αλη μια φορα παλι σε αλογο πιο ψιλο απο τα κανονικα και μου μιλισε αλα δεν καταλαβα τι μου ιπε. ινε θαβματουργος πολι πολι ο Αγιος Γεοργιος και πρεπι να τον σεβομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το γεγονός αυτό συνέβηκε τον Μάρτιο 2015, όπως λέτε. Το βίντεο καλπασμός αλόγου του Αγίου Γεωργίου ( ; ) δημοσιεύτηκε στις 14 Μαϊου 2012 στο You Tube, δηλαδή 3 χρόνια νωρίτερα από το συμβάν πού μας περιγράφετε !!! -----------------Μεγάλη η χάρη του Αγίου Γεωργίου, τον τιμώ και τον σέβομαι πολύ, αλλά εδώ υπάρχει πρόβλημα με όσα παραπάνω μας λέτε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΣΤΕΙΛΑ ΠΡΟ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΥΠΡΕΠΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ ! ΓΙΑΤΙ ; ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ :
    ========================================================

    Το γεγονός αυτό συνέβηκε τον Μάρτιο 2015, όπως λέτε. Το βίντεο καλπασμός αλόγου του Αγίου Γεωργίου ( ; ) δημοσιεύτηκε στις 14 Μαϊου 2012 στο You Tube, δηλαδή 3 χρόνια νωρίτερα από το συμβάν πού μας περιγράφετε !!! Μεγάλη η χάρη του Αγίου Γεωργίου, τον τιμώ και τον σέβομαι πολύ, αλλά εδώ υπάρχει πρόβλημα με όσα παραπάνω μας λέτε…ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΛΙΠΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ. Γιατί και τον Άγιο προσβάλλουμε και ο κόσμος μετά κοροϊδεύει ότι λέμε ψευτιές…

    a

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν την δημοσίευσα αμέσως αδελφέ γιατί γύρισα σήμερα από το Άγιο Όρος και δενείχα σύνδεση εκεί αλλά και ο σκοπός του ταξιδιού ήταν άλλος.
    Το 2015 συνέβη το γεγονός της εξομολόγησης του ενός καταρχάς και των υπολοίπων αργότερα στον Πατέρα Χρυσοβαλάντη. Η εν λόγω μέτρησηση και το θαύμα συνέβη πολύ νωρίτερα κάποιος ντόπιος που γνωρίζει αναφέρει το 2009 ή 2010. Μάλιστα από εκείνη τη χρονιά και μετά στον τόπο του θαύματος μαζεύουν άλογα και κάνουν πανυγύρι. Αν δεν πιστεύεις πήγαινε 23 Απριλίου να το διαπιστώσεις.
    Καλό είναι να μην ζητάμε αποδείξεις για θέματα πίστεως, "Μακάριοι οι μη οιδώντες και πιστεύσαντες" λέει ο Κύριος. Θέλεις να πας κόντρα στο θέλημα Του???? Ε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πήγα πέρυσι στο Ελαιοχώρι και είδα τα αλογα που κάλπαζαν με την Εικόνα του Αγίου. Πρόκειται περί θαύματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η φόρμα σχολίων έχει διαβασθεί με πατρικές ευχές από τον Πρωτοσύγκελο της ημετέρας Ιεράς Μητροπόλεως. Σχολιάστε σεμνά.